Drama är energi

Skrivet den 26 Jun, 2017 under Om skrivande | Inga kommentarer

Komedi eller tragedi? Det är lika mycket drama i dem båda. Så länge där är hög aktivitet, så länge läsaren, eller tittare, skrattar, gråter, räds, berörs, så fortsätter dramat. Tricket är att hålla hög aktivitet, aldrig dala för lågt, se till att den dramaturgiska kurvan pekar uppåt med jämna mellanrum.

Skrivarstatus: Jag tänkte ett tag låta mina manus vila i sommar, men det går inte. Jag har just fått tillbaka ett från en duktig testläsare och det kliar i fingrarna direkt. Tusen idéer poppar upp. Att skriva är ett gift, och varje liten förändring som kan spetsa till historien gör mig glad. Det är omöjligt att hålla sig från tangentbordet. Så nu sitter jag här och tänker på dramaturgi. Energin? Hur håller jag läsarens intresse vid liv? Vad mer kan jag tillföra för att karaktärerna ska bli levande? Så roligt. Vilken kick.

Vad gör ni för att bibehålla energin, nu när sommarlunken står för dörren?

Lämna en kommentar