Det här med att få kritik

Skrivet den 19 Nov, 2012 under Personligt | Inga kommentarer

Först tänker jag att ”hon fattar ju inte”, sen tänker jag ”hon har säkert rätt”, och till slut landar jag i att ”okej då får jag väl göra något åt saken då.” Att få kritik är som att slungas runt i torktumlaren. Mycket av det jag trodde på slås sönder, eller ifrågasätts kanske är ett bättre ord. Vilket kräver av mig att jag måste värdera grundidén. Jag lyckades kanske inte med det jag hade förutsatt mig, så hur kan jag göra då?
Men det är förbaskat nyttigt att bli ifrågasatt ibland – om man nu kan ta kritik? För det är ju en förutsättning. Och det har jag bestämt mig för att jag måste göra, vill göra.
För om man inte får veta, så kan man ju inte heller utveckla.
Och det är då jag hamnar i ”göra något åt”-rutan.

Sextionio kapitel senare, snart igenom hela manus igen, så måste jag väl erkänna att ”jo det blir bättre.”

Lämna en kommentar