Det går utför

Skrivet den 28 Feb, 2012 under Okategoriserade | En kommentar

Det är vecka 9 och alla har sportlov. Yngste sonen ringer in sina beskrivningar av hur fantastiskt det är i alperna. Solen skiner, maten är god, sällskapet är trevligt. Va då, sällskapet är trevligt! undrar vi som sitter här hemma och som dessutom betalt hans resa? Som om det skulle vara kul att åka skidor utan mamma och pappa? Ha!
Huset är tämligen tomt den här veckan. Inga ungdomar som släntrar förbi, hänger ett tag, eller vill ha mat. Almanackan är inte allt för fullbokad. Maken är störtförkyld. Och det är nu det går upp för mig att det där med utförsbacke kan vara rätt kul! Det är bara att ta fart!
Småbarnsåren är över, jag kan bestämma över min egen tid (någorlunda), hela världen är som en öppen bok. En bok!
Tillbaka till ruta A. En utförslöpa ger alla möjligheter att fortsätta skapandet och nu fick jag en väldig lust.
Under min dator ligger ett stort ark med planen för nästa historia. Saga har gjort sig hemmastadd, tror att livet är enklare i en småstad men där dyker upp komplikationer, av olika slag och hon tvingas omvärdera. Att vara nära betyder inte alltid att man måste vara intill, eller ens i närheten av.
Kanske ska jag flytta några scener från småstaden till en alpby? Kanske har Saga sportlov hon också? Och visst visar det sig att hon är en hejare på utförsåkning.

1 Kommentar

  1. Ann
    28 februari, 2012

    Ja ja ja

    Reply

Lämna en kommentar