Det blir en tvåa – och funderingar kring det

Skrivet den 5 Mar, 2014 under Om skrivande | 2 kommentarer

Hej alla ni som läst Bara människor och som skrivit och sagt att ni vill läsa mer. Det blir en tvåa. Igår postade jag kontraktet till förlaget. Saga Widerbeck fortsätter att fundera över sina livsval, sina motiv och kanske, bara kanske också över sitt singelliv. Återstår att se vem som kliver in i Sagas liv och vem som kliver ut ur historien. Återstår också att se vad herr redaktör har att säga om mitt manus, så det vore dumt att avslöja mer. Planen är att boken ska släppas i mitten av november, lagom till jul.

Det känns precis lika spännande att ge sig in i processen nu som första gången. Jag kommer att få se förslag på omslag, vi ska enas om titeln (även om jag personligen tror att den håller), det ska skrivas baksidestexter, tacktext, marknadsföringstexter och göras annonser. Och det ska säljas bok.

Vi ska locka Sveriges alla bokhandlare att ta in den, sätta den främst på disken och prata om den med sina kunder. OCH ha den kvar längre än 3-4 månader i hyllorna. Manne Fagerlind skrev i förra veckan ett intressant blogginlägg om detta – Livet i den långa svansen. Det rensas hårt i hyllorna för att optimera försäljningen. Samtidigt som jag får meddelande från människor som har frågat efter min bok på olika ställen (nu senast i Trelleborg och i Borås), och får till svar att ”nej, den har vi inte”. De föreslår inte ens att de kan ta hem den… Det är trist att höra som författare. Får göra allt den här gången för att övertyga om tvåans förträfflighet :-))

Och sen har jag exempel på det motsatta. Det finns bokhandlare som sålt massor, bara genom skylta fint och prata om den. Unikt är väl fina Ugglan i Skara som sålt närmare 80 ex. Heja Fredrik och Helen!

 IMG_4252

 

2 Kommentarer

 1. Ann
  8 mars, 2014

  Som jag längtar…

  Reply
  • Anne Liljeroth
   9 mars, 2014

   ❤️

   Reply

Lämna en kommentar