Det är omöjligt att vara oberörd

Skrivet den 20 Okt, 2013 under Personligt | 2 kommentarer

20131020-190742.jpg

Nina Larsdotter Lööw har skrivit en historia som jag mådde väldigt dåligt av att läsa. Hon berör mig allra längst in i maggropen med historien om Philip, Sofia och Mathilda. Historien är baserad på kyssen i Stureby 2009 som ledde till ett mord. Ett mord med Annan påföljd. Jag ryser.

Vi diskuterade boken idag, vid lunchen. Jag och min väninna. Hon har en nära släkting som beter sig som Sofia. Ständiga mejl, kontakt varje timma, oro och kontroll. Så nära och så obehagligt. Vad får en människa att vilja styra och ha makt över en annan person? Och varför i unga år? Jag sväljer oroligt och berättar för min väninna om boken.

Vill man skriva en bok måste man ha en bra historia. Det har Nina Larsdotter Lööw. Den är så ruskigt bra att man inte vill tro att den är sann. Men det är den. Vilket gör att den kryper in under skinnet på mig. Jag kommer aldrig att glömma den.

2 Kommentarer

 1. Ann
  24 oktober, 2013

  Tack för tips. Och bloggen är ursnygg.

  Reply
  • Anne Liljeroth
   24 oktober, 2013

   Vassego och tack!

   Reply

Lämna en kommentar