Det är dags att börja om

Skrivet den 12 Feb, 2013 under Om skrivande | En kommentar

Bara människor har jag skrivit om sisådär en 7-8 gånger. Från början till slut. Jag har fått feedback från läsare, från lektörer och nu redaktör. Och jag skriver om. Och det blir bättre och bättre.

Det är ett evighetsarbete att pilla med ord, att bygga ut, förklara, stryka eller lägga till. Från början handlade det om att få ihop en intressant historia, nu mot slutet handlar det om att göra den så intressant och följsam för läsarna som möjligt.

Så nu nummer två. Jag har ett halvt manus och lite till i datorn. Jag vet vilka intrigerna ska vara och vilka karaktärer som ska få vara med, vilka som ska bort och vilka som introduceras. Men eftersom Ettan fortfarande förändras lite grann som betyder ju det att Tvåan också måste ändras. Så idag har jag tagit ett drastiskt beslut. Jag börjar om.

Naturligtvis inte helt. Jag kommer fortfarande att kunna använda en del av det jag skrivit men det måste bli annorlunda. Jag har ju trots allt lärt mig en hel del av Ettan.

Intrigerna då. Jo. Livsstil och klasskillnader, genusfrågor och fortfarande småstad vs urban miljö. Kan Saga erkänna att hon gjort ett stort misstag? Och männen? De som ser upp till och attraheras av henne? Vill hon ha dem? Den här gången handlar det om moral och vad som är gammal och nytänkande moral. Handlar vi efter vad vi tror på eller vad vi tror är accepterat?

1 Kommentar

  1. Anneli
    13 februari, 2013

    Det låter spännande! Det är så kul att börja på en ny berättelse när man levt med den gamla så länge. Lycka till!

    Reply

Lämna en kommentar