Dags för säljtext

Skrivet den 11 Mar, 2013 under Personligt | Inga kommentarer

”Det är dags att formulera en säljtext”, skriver min förläggare till mig idag. En text som ska skapa nyfikenhet och locka till köp.

För ett par månader sedan hade jag hickat om jag fått den uppgiften, men nu känns det fullt naturligt. Och efter att intensivt ha redigerat om texten, och om texten igen, så känner jag den som en del av mig själv. Jag kan läsa med förbundna ögon, så jag vet vad jag pratar om. Det känns tryggt. Jag kan vända och vrida på historien och berätta om vad den EGENTLIGEN handlar om.

Tricket är bara att formulera det i några korta, slagfärdiga meningar. Som speglar innehållet så att läsaren känner igen sig när man sedan läser.

Kanske kan avsluta så här: Men framför allt är Bara människor en historia som inte lämnar sin läsare oberörd. Man vill veta hur det går för dem som bor på Smedjegatan 6. 

Lämna en kommentar