Boktips till helgens solstol

Skrivet den 5 Maj, 2011 under Okategoriserade, Om böcker | Inga kommentarer

SMHI lovar sol och värme till helgen! Yippie! Jag ser sååå fram emot att få sitta i solen, luta huvudet mot de mjuka kuddarna och öppna en bok. På söndag. Då kommer jag att läsa ut Bergets döttrar av Anna Jörgensdotter. En fascinerande historia om syskonen Eek och dess liv i Sandviken med omnejd runt kriget. Det är svårt att tänka sig att den beskriver en tid så nära oss. Otroligt välskriven. Så är också författarinnan prisbelönt.

Annat jag läst och gillat på sistone:
Lila Hibiskus av Chimamanda Ngozi Adichie
Bumerang av Tatiana de Rosnay
Båten av Nam Le
Kärlekens historia av Nicole Krauss, eller
Den besynnerliga händelsen med hunden om natten av Mark Haddon (underbar och så rörande)

Efter min hemkomst från Indien läste jag Guru av Zac O´Yeah. Den gav mig många intressanta aspekter på religion och sökande. Väldigt bra för den som vill lära mer.

Sommar och värme betyder deckare. Jag längtar efter att få öppna:
Tusenskönor av Kristina Ohlsson. Hennes första bok Askungar var så välskriven. Hoppas mycket på nummer två.
I stället för dig av Sofie Sarenbrant. Också detta hennes nummer två. Det är inte för inte som hennes Brommakoppling lockar.

Njut av orden i solen! Det ska jag göra!

Lämna en kommentar