Bokrusig sökte julefrid men gav upp

Skrivet den 11 Dec, 2012 under Om skrivande | 5 kommentarer

Jag surfar i kölvattnet av årets nyhet – att min bok ska ges ut under nästa år. Har gått omkring i dagar och varit smått bokrusig. Jag har fått sååååå många uppmuntrande grattis och så många frågor. Tusen tack för allt! Och jag ska, så småningom, ge svar på en del frågor också. Den första, och kanske viktigaste, är väl frågan om när boken kommer ut – som det ser ut så blir det efter sommaren, månadsskiftet augusti/september. Men det beror på vad redaktören nu anser om texten.

Andra frågor jag fått; vad gör du nu? Hur känns det? Skriver du ett manus till? Hur gick det till? Var fick du idén? Har du förebilder för dina karaktärer? Jag lovar att svara lite mer utförligt framöver. För visst vet jag vad jag gjort, även om jag ibland känner att jag inte alls har koll… Konstig känsla det där. Som att man helt plötsligt ska bli avslöjad… Ha!

Men vad som händer nu? DET är ett vitt blad. Men det ska bli otroligt roligt att få ge sig in i nästa fas. Att verkligen göra en bok av alla sidor text jag har.

Och hur det känns…? Overkligt och mycket spännande!

MEN för att lugna ner nerverna försökte jag i helgen kombinera bokruset med lite julefrid. Ja ni vet, plocka fram lite pynt, städa lite mer, känna lugn och balans. Jag (med idog hjälp av maken) satte högsta fart, men insåg efter ett tag att ordet är alldeles felkonstruerat. Jul är ju inte frid, det är stress och hets och mat och ledighet som ska fyllas med aktiviteter och möten och ännu fler möten. Läser Ulrika By i DN idag och känner igen mig. Så har jag haft det i många år. Hur många år i rad har jag inte bestämt mig för att tagga ner julen men sen ändå hamnat i värsta julstressen. Jag minns dagar före jul när jag fallit i gråt över saker som inte hunnits med. Så – därför bestämde jag mig för att stänga dörren om alla gamla tomtar och kartonger med julpynt. De får ligga där till nästa år. Det blir nog jul ändå!

IMG_1146

 

5 Kommentarer

 1. Veronica Robin
  11 december, 2012

  Supergrattis, verkligen roligt!!! Jag ser mycket fram emot att få läsa 🙂

  Reply
 2. Anne Liljeroth
  11 december, 2012

  Tack Veronica! Jag är så glad för din hjälp här på sidan!

  Reply
 3. annejons
  11 december, 2012

  Julen är ju bara en gång om året så det är klart man kan frossa i den. Njuta av alla starka röda färger och glitter och gnister… så fint.

  Reply
  • Anne Liljeroth
   11 december, 2012

   Tittar ut och frossar i den vackra vinterskruden. Det är jul det! En riktigt vit jul. Men det där med pynt och sånt… det blir ju jul ändå! Nåja, någon liten stjärna och kula och blomma har jag allt.

   Reply
 4. Fredrika
  11 december, 2012

  Spännande med din bok, stort grattis! Då har vi något att se fram emot, även efter sommaren :o)

  Och det finns tid (förhoppningsvis) för julpyntet också, huvudsaken är att adventsstjärnan är uppe.

  Reply

Lämna en kommentar