Bok på resan

Skrivet den 1 Apr, 2012 under Okategoriserade | Inga kommentarer

Klart man måste ha böcker med på resan. Jag missade Sofie Sarenbrant när hon besökte den lokala bokhandeln i förra veckan men eftersom jag köpt boken (hennes tredje) så fick den åka med på resan.
Underhållning förgyller resan.
Sofie, här är bildbeviset. Bok på resa. Nu hamnar den i bokhyllan här och lär säkerligen underhålla fler den här sommaren.
Efter att ha läst: Som skrivande läsare så funderar jag mycket på hur trovärdig en berättelse måste vara. Deckare tenderar ju att till viss del twistade och on the edge. Det hör ju liksom till. Men även om berättelsen i de här boken är driven så känner jag ibland att det blir lite för mycket fokus på just mord – istället för att bygga upp stämningen runt dem. Låt mig leva i villfarelse hela vägen in i mål. Låt karaktärerna vara trovärdiga ända till sista kapitlet, då täcket faller och jag ser det jag inte sett tidigare. I vissa delar känner jag att sannolikhetsfaktorn inte riktigt är på rätt sida. Utan att avslöja för mycket, med tanke på vad som tidigare hänt så är det svårt att tro att hon inte förstod.
Jag förstår verkligen valet av miljö. Yasuragi är perfekt för mord. Tystnaden, de långa korridorerna, ögonen. Människor tittar inte men ser ändå. Huh! Det kommer att dröja innan jag besöker Hasseludden igen.
Och där gjorde jag som kungen – vände blad efter att ha blivit underhållen på resan.

Lämna en kommentar