Att göra plats

Skrivet den 15 Maj, 2012 under Okategoriserade | Inga kommentarer

Jag har svårt att släppa gammalt för att göra plats för nytt. Men jag vet att jag borde. Så det är vad jag nu ska börja med. En vän har lärt mig vikten av att rensa ut, göra plats, få luft. Om det inte går att andas så blir det svårt att fylla lungorna och hjärnan med den kraft som behövs för att orka, ge tid åt det jag verkligen vill göra. Rensa skrivbordet (mitt är rörigt), städa kylskåpet (från mjuka grönsaker), sortera garderoben (säsongskläder bara) och röj i källaren (ungarnas gamla leksaker).
Ta bort, släng och ordna.
Och detsamma med gamla vanor. Jag läste för länge sedan en bok som hette ”Energitjuvarna”. För det är precis vad det blir. Alla dessa måsten och borde som man skjuter upp, som blir större och svårare ju längre man drar på dem. De stjäl tid, kraft och massor av energi. Ja det är kanske till och med bra att rensa bland sina relationer ibland, vem vet?
Jag gör ofta saker av gammal vana hellre än för att jag vill. Bara för att det är enklast så. Det rullar på. Men när jag tänker på allt jag skulle kunna göra istället. Det finns så många människor som jag skulle vilja lära känna lite bättre, så många böcker att läsa, så många historier att skriva, så många möten att ha, så många mil att springa, så många skratt…
Är det något de flesta (inklusive jag) önskar sig så är det mera tid. Och om jag förstått det rätt, så om saker och ting är i ordning blir det lättare att ta sig tid att göra det där som man vill göra. Så var ska jag börja?

Lämna en kommentar