Att boxas in… funderar på genre…

Skrivet den 28 Sep, 2011 under Okategoriserade | En kommentar

Nu har jag fått lite fart under fingertopparna och redigerat mig igenom en tredjedel av texten. (32.000 ord eller 144.000 tecken – så beskriver alla författare sin prestation…) Beslutar mig för att stanna upp, känna efter om karaktärerna hänger med. Gör jag dem rättvisa eller gör jag dem löjliga? Jag vill ju inget annat än att de ska få liv och uppfattas som mänskliga. Helt klart väldigt vanliga och mänskliga.
Ett litet avbrott – en weekendresa…
Saga, Milla, Per och Wille får följa med i väskan.
Under tiden ska jag fundera på min genre. Vad är det egentligen jag skriver? En roman. Ja. Om hämnd. Ja. Om mänskliga tillkortakommanden. Ja. En intrig. Ja. Om hemligheter. Ja. Och vad blir det då? Human Chic? People Chic? Oj lång väg kvar där känner jag. Måste man falla in i en avdelning som finns eller kan man skapa en ny? Jag vill ju att min bok ska bli sökbar, hittbar och läsbar. Intrigue chic?
Medan jag funderar önskar jag alla en trevlig långhelg och jag hoppas att ångesten över bokhögen från Bokmässan inte är allt för stor. Alla verkar ju ha varit där. Inte jag. Jag skrev och samlade tecken och ord.

1 Kommentar

  1. Bina
    3 oktober, 2011

    Relationsroman? Svårt det där. Hoppas det går bra att göra karaktärerna mänskliga.

    Reply

Lämna en kommentar