Arbete vs lek eller arbetslek

Skrivet den 31 Aug, 2011 under Okategoriserade | Inga kommentarer

Arbete är ett ord som uppmanar till ordning och reda, seriöst agerande, att vara i tid, att hålla dead-line, att leverera och prestera. Jag trodde att arbete var på allvar. Man får ju trots allt betalt och den som betalar bör ju anse det värt att betala ut lönen. Tiden får inte upptas av skratt, glam eller tokigheter. Möjligtvis på en kick-off. Oh helige Luther!
Dessutom hör tristess och leda liksom ihop med allvaret och lojaliteten till den förväntade uppgiften. Rapportera, gör nytta och tro för Guds skull inte att du är bättre än någon annan. Oh helige Jante!
Ett gott arbete kräver många timmars insats och att man försakar annat. Livet är ett lidande. Oh helige Jesus!

Under ett seminarium för någon månad sedan stirrade jag nyfiket på en leende kvinna som satt framför en stor grupp. Hon log, skrattade och fånade sig mest hela tiden. Och jag lärde mig massor. Och jag hade roligt. Och jag minns vad vi talade om. Jag ler fortfarande vid tanken på henne. I det tillstånd som vi där befann oss skulle vi sannolikt kunnat utföra stordåd – rapporter med utropstecken, resultat med extrabonus eller förtida leveranser. Så lekande lätt.

Lämna en kommentar