Är söndag före eller efter? Och boktips.

Skrivet den 7 Okt, 2012 under Okategoriserade | Inga kommentarer

På mitt soffbord denna söndag. Men vem orkar lösa ett korsord när man haft lite för trevligt kvällen innan. Tack, ni som lärde mig dricka Smega igår (eller vad det nu hette). Det var inte gott och det var inte välgörande. Och huvudet värkte i morse.
Så idag var jag alltså dagen efter, fast söndagar brukar ju vara en bra dag att förbereda veckan på, alltså vara dagen före. Så för att förekomma har jag inte gjort så mycket alls. Mest stannat i mitten av dagen och läst.
Ambitionen var att slöläsa, bläddra lugnt i några magasin och lösa några rader i ett korsord (DN:s lördag är bäst) men så slog jag då upp Manne Fagerlinds ”Berg har inga rötter” – och blev fast.
Att en historia om en äldre pensionerad, ensam och rätt trist man skulle kunna fånga en läsare på det sätt som Manne gör i sin bok, är beundransvärt. Jag måste helt enkelt vidare och få veta mer om den här mannen. Lasse. Manne gestaltar honom på bredden, längden, tvären, ja i alla perspektiv. Han har goda och dåliga sidor (trots att han är huvudpersonen – som ju alltid brukar vara hjälten) och han är urusel på relationer. Skitbra bok helt enkelt. Som dessutom lyfter fram en sjukdom och dess konsekvenser på ett nytt sätt. Köp och läs!

Lämna en kommentar