Alla vet – ändå gör vi så lite!

Skrivet den 17 Sep, 2013 under Personligt | Inga kommentarer

Och nu kort om ett ämne som upprör mig. Bristen på vilja att finnas till för de yngre.

Att vara ung idag är väldigt mycket tuffare än när jag var ung. VÄLDIGT MYCKET! Alla vi vuxna vet det. Och i backspegeln kan jag säga att det var ett rent helvete att vara ung, redan när jag var det. Jag vill inte återuppleva de åren. (Läs; det var några år sedan.)

Nu berättar Stadsmissionen i en rapport att 30% av alla unga mår psykiskt dåligt och att de saknar en vuxen att prata med. Ofattbart att vi inte kan ge unga människor en bättre plattform i livet! Det är ju vårt ansvar, som vuxna människor, att ge dem det.

Jag tänker att det finns så många saker i vårt samhälle som vi vill förändra, men som vi vet alldeles för lite om för att ta tag i. Men unga har vi ju alla varit, och jag tror inte jag är unik som tyckte det var skit att var ung. Så varför förändrar vi då inte förutsättningarna? Varför ger vi dem inte verktygen som gör att de blir goda och glada människor, för det är ju de som ska ta hand om både oss och vårt samhälle alldeles snart?

Lämna en kommentar