Åldersnoja

Skrivet den 14 Apr, 2012 under Okategoriserade | En kommentar

Ska på fest i kväll, för att fira en god vän som fyller jämt. Väldigt jämt! Det är väldigt många som fyllt och fyller väldigt jämt. Hela tiden. Nu för tiden. Vilket också innebär att min egna jämna dag närmar sig med stormsteg.
Jag minns min mormors jämna födelsedag. Jag tror att jag var 7 år när hon fyllde jämt. Uppklädd i en blommig klänning (hon hade alltid klänning), av krimplin (hade säkert kallats stretch idag), håret upprullat och välsprayat,skorna putsade och nya nylonisar. Hon log mot kameran där hon satt i en stol, med alla gratulationsblommor i vaser runt henne. En typisk födelsedagsbild.
Och gud vad gammal jag tyckte att hon var!
Och snart är jag där själv! Och även om jag kommer att bära blommig klänning, locka håret, putsa skorna och köpa nya nylonstrumpor till min jämna dag så lovar jag att inte låta mig fotograferas i mitten av en mängd blombuketter. Nåväl, ännu ett litet tag kvar. Tills dess tänker jag njuta av att andra firar sina jämna dagar. God fest!

1 Kommentar

  1. Ulla M
    14 april, 2012

    huvudsaken är att vi orkar fira och framförallt VILL fira, då är det fortfarande hopp om livet. Jag tror man överlever längre om man ”kalasar” o går på många AW i livet, bara man inte glömmer att ta ett varv i skogen eller i träningslokalen av och till! Å du´, vi struntar i pappilotterna när VI fyller jämt:))

    Reply

Lämna en kommentar